För mig handlar konst om kommunikation. Det handlar om att berätta. Alla upplever vi världen på vårat eget vis. Detta unika perspektiv på tillvaron förmedlas i det konstnärliga uttrycket om det så handlar om bild, musik, poesi osv. När något är tillräckligt personligt blir det samtidigt universellt...vilket gör att så många människor kan glädjas åt någon annans verk.

Att uttrycka sig konstnärligt har nog alltid varit varit centralt för mig, även om verktygen för det har varierat. Under uppväxten ritade jag alltid. Jag spelade piano. Under gymnasiet ville jag bli journalist och fick möjlighet att vässa min penna som ungdomsreporter på olika tidningar. Efter studenten läste jag filmvetenskap och sedan valde jag att fortsätta mina studier på konstskola i Luleå. Allt sedan dess har jag ägnat åren åt studier inom konst, design och pedagogik. Jag gick bildlärarlinjen i Umeå och sedan inriktning grafisk design på HDK i Göteborg.

Det enkla och vardagliga tilltalar alltid mig. Mina teman rör sig mellan människors vardag och tallskogar. Måleriet förstärker magin i det vi ser omkring oss.

När det kommer till inspiratörer inom bildkonsten har jag bland annat haft förmånen att växa upp med verksamma konstnärer omkring mig. Min pappa Ted, min moster Anna, min gammelmorfar Fridtjof, farfar Carl-Johan, farmor Ann-Marie och farbror Carl Michael Ström. Deras närvaro, bilder och historia har präglat mig. Framförallt har deras förhållningssätt till konsten väglett mig och deras yrkesval har inspirerat mig.

Mail: artistannastrom@gmail.com
Instagram: Username: artistannastrom
Facebook: @artistannastrom