För mig handlar konst mycket om kommunikation. Det handlar på olika sätt om att berätta. Alla upplever vi världen på vårat eget vis. Detta unika perspektiv på tillvaron förmedlas i det konstnärliga uttrycket om det så handlar om bild, musik, poesi osv. När något är tillräckligt personligt har det förmågan att samtidigt bli något universellt...som många förstår.

Att uttrycka sig konstnärligt har alltid varit varit centralt för mig, även om verktygen för det har varierat. Under uppväxten ritade jag alltid. Jag spelade piano. Under gymnasiet ville jag bli journalist och fick möjlighet att vässa min penna som ungdomsreporter på olika tidningar. Efter studenten läste jag filmvetenskap och sedan valde jag att fortsätta mina studier på konstskola i Luleå. Allt sedan dess har jag ägnat åren åt studier inom konst, design och pedagogik. Jag gick bildlärarlinjen i Umeå och sedan inriktning grafisk design på HDK i Göteborg.

När det kommer till inspiratörer inom bildkonsten har jag bland annat haft förmånen att växa upp med verksamma konstnärer omkring mig. Exempelvis min pappa, farfar, farbror och moster. Deras närvaro, bilder och historia har präglat mig. Framförallt har deras förhållningssätt till konsten väglett mig och deras yrkesval har inspirerat mig.

Det enkla och vardagliga tilltalar alltid mig. Mina teman rör sig mellan människors vardag och tallskogar. Måleriet förstärker magin i det vi ser omkring oss.

Mail: artistannastrom@gmail.com
Instagram: Username: anna__strom
Facebook: @artistannastrom